Polsoja poszerza ofertę BIO tofu. Po BIO tofu z ziołami i BIO tofu naturalnym w ofercie firmy pojawiły się: BIO tofu z pomidorami i bazylią, BIO tofu marynowane w sosie tamari i BIO tofu wędzone.
BIO tofu z pomidorami i bazylią, sprawdza się zarówno na zimno, jako składnik sałatek i dodatek do kanapek, jak i w daniach gorących. Z kolej BIO tofu marynowane w sosie tamari nadaje się do dań azjatyckich, jako podstawa past, a także jako dodatek do zimnych dań. Wędzonego smaku doda potrawom BIO tofu wędzone, które podobnie jak BIO tofu z pomidorami i bazylią i BIO tofu marynowane w sosie tamari, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. BIO tofu wędzone jest również dobrym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek, a także tradycyjnych dań polskich.
Waga opakowań:
BIO tofu z pomidorami i bazylią – 250 g
BIO tofu marynowane w sosie tamari – 200 g
BIO tofu wędzone – 200 g
Tofu czyli…
Tofu, nazywane często serkiem sojowym, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób.
Firma Polsoja od 1993 roku oferuje szeroką gamę produktów na bazie soi: tofu, wędliny, kiełbaski i parówki sojowe, pasty i pasztety, a także vege plastry. Od niedawna poszerzana jest także oferta żywności ekologicznej.
Polecamy więcej informacji na temat tofu: Tajemnica ekologicznego tofu
Zachęcamy również do lektury przepisu na domowe tofu: Ekologiczne tofu