Poradnik Atlas nalewek już dostępny!

Ponad 130 przepisów na nalewki, informacje dotyczące sezonu najkorzystniejszego do pozyskania danego surowca, proste, przejrzyste instrukcje postępowania – Atlas nalewek jest już dostępny.

Od jutra książki możecie szukać w salonikach prasowych RUCH na terenie całej Polski, jest także dostępna on line za pośrednictwem sklepu Internetowego Wydawnictwa Gaj oraz portalu aukcyjnego Allegro.

Atlas nalewek to zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają zarówno doświadczeni i nagradzani mistrzowie jak i Ci, dla których przyrządzanie nalewek jest ciekawym hobby. Całość uzupełniają oryginalne receptury zaczerpnięte z XIX i XX wiecznych książek kucharskich, które stanowią podwalinę współczesnej gastronomii. Nie brakuje praktycznych instrukcji dotyczących czasu zbioru nalewkowych surowców, weryfikowania ich jakości, a także odpowiedniego przygotowania.

Domowe nalewki atrakcyjnie smakują, korzystnie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków kojarzących się z wiosną, latem, działką, ogrodem czy wakacjami.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Eko Media/Wydawnictwo Gaj to wydawca Biokuriera.

Zajrzyjcie do środka poradnika!

Brak postów do wyświetlenia