Podpatrzone na Natura Food. Eko kwas chlebowy

Kwas chlebowy powoli wraca na polskie stoły, ale na rynku pojawiają się jego mniej lub bardziej “chemiczne” wersje. W trakcie Targów Natura Food zaprezentowany został napój z certyfikatem BIO.

Ekologiczny kwas chlebowy zaprezentowała firma „EKO-NATURA” z Łasku, która certyfikatem na 5 smaków kwasu chlebowego (tradycyjnym, o smaku jeżynowym, malinowym, suszonych owoców, z dodatkiem chmielu) może pochwalić się od 31 stycznia 2013.

Wytwarzany przez Eko-Naturę napój powstaje w procesie fermentacji pełnoziarnistego chleba, po zmieszaniu go z wodą, z dodatkiem m.in. cukru. Jest efektem czystej fermentacji kwasu chlebowego, bez dodatku alkoholu.

Naturalny kwas chlebowy reguluje system trawienny, zmniejsza zaparcia. Zawiera m.in. witaminy A, B, C, substancje mineralne oraz żywe bakterie kwasu mlekowego. Jest idealny dla skóry i skuteczny przy dolegliwościach związanych ze schorzeniem jelit.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Ofertę ekologicznych napojów oferowanych przez Eko-Naturę wzbogaca także sok z selera kwaszony.

Strona internetowa producenta: www.kwaschlebowy.eu

(mpz)

Brak postów do wyświetlenia