Płatki z mlekiem


CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut
TRUDNOŚĆ:  ŁATWE

Składniki:
1/2 kubka mleka ryżowego BIO (można użyć inne mleko)
kilka łyżek płatków kukurydzianych z truskawkami BIO
kilka łyżek chrupiącej pszenicy z melasą buraczaną BIO
łyżeczka rodzynek BIO

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wsypujemy do miseczki

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Mleko lekko podgrzewamy i zalewamy nim chrupki oraz owoce

Temperatura mleka zależy oczywiście od upodobań dziecka, może być z powodzeniem zimne:)

Oczywiście jeśli tylko są dozwolone orzechy, migdały można nimi wzbogacić to danie.

autorka przepisu: Katarzyna Jankowska ( autorka bloga: http://mamaalergikagotuje.blogspot.com/ )

 


Podziel się z nami przepisem kulinarnym z produktów ekologicznych! Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

Co miesiąc losujemy nagrodę niespodziankę!


 

 

Brak postów do wyświetlenia