Pierwsza edycja Targów World Food – relacja i zdjęcia od Biokuriera

Bogata mieszanka produktów z najróżniejszych stron świata skumulowana w hali przy ul. Prądzyńskiego w Warszawie – pierwsza edycja Targów World Food za nami. Nas najbardziej interesowały produkty z certyfikatem BIO, np. produkty dla dzieci, przetwory warzywno – owocowe, cytrusy oraz… wódka z Ukrainy.

Na targach zaprezentowało się ok 100 wystawców (zarówno wśród prezentujących produkty jak i odwiedzających sporo było obcokrajowców) z 20 krajów. Prócz najważniejszych państw Unii Europejskiej i Rosji, na imprezę przyjechały m.in. firmy z: Tajlandii, Chin, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Malezji.

 

Tak jak zapowiadali organizatorzy, wydarzenie było dobrą okazją do zdobycia cennych zagranicznych kontaktów jak i poznania kilku interesujących nowości.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W mojej opinii najciekawszymi były produkty proponowane przez firmę Stewiarnia (dystrybuowany przez tą firmę ekstrakt ze stewii w płynie austriackiej marki NatuSweet zdobył złoty medal w targowym konkursie), wspomniana już eko wódka (napiszemy o niej więcej w odrębnej informacji), a także tradycyjna kapusta kiszona (Brassica).

Wystawie towarzyszyła bardzo rozbudowana część kongresowa. Aby wziąć w niej udział nie trzeba było opuszczać hali targowej – prezentacje odbywały się na specjalnie wydzielonej przestrzeni pośród stoisk.

tekst i zdjęcia: Karol Przybylak (tt: @KarolPrzybylak)

Brak postów do wyświetlenia