Pierniki ekologiczne – propozycja czytelniczki

składniki:
20 dag miodu BIO
15 dag drobnego cukru brązowego/trzcinowego BIO
1/2 kostki masła BIO
jajko
1/2 kg mąki graham typ 1850 BIO
łyżeczka sody oczyszczonej
torebka przyprawy do pierników  BIO
Bakalie BIO: po łyżeczce orzeszków pistacjowych, pestek dyni, migdałów, orzechów włoskich – do przybrania

sposób przygotowania:
Miód rozpuścić z masłem, cukrem i przyprawą do pierników. Wystudzić. Mąkę z sodą przesiać, wbić jajko. Dodać przestudzoną masę miodową, wyrobić lśniące ciasto.
Rozwałkować placek grubości 1/2 cm. Foremkami wyciąć ciasteczka, wcisnąć w nie bakalie i pestki, ułożć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 170 stopni.
Smacznego!

autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]

 


 



Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

 

 

 

Brak postów do wyświetlenia