Pasztet z cieciorki na eko śniadanie

Cieciorka, zwana także ciecierzycą, jest bardzo popularna w krajach arabskich oraz Włoszech i Hiszpanii. Mało kto jednak wie, że wiele lat temu miała stałe miejsce także w kuchni polskiej. Dziś nie jest przesadnie popularna, a szkoda – warto wybrać się do sklepu z żywnością ekologiczną (tam cieciorka bio zazwyczaj jest dostępna) i…

zakupić cieciorkę BIO na przykład po to, by przyrządzić z niej zdrowy, wegetariański pasztet. Warto, bo ciecierzyca zawiera dużo białka, dzięki czemu może być wykorzystywana zamiast mięsa. Cieciorka obfituje także składniki odżywcze i witaminy: fosfor, potas, witaminy z grupy B, żelazo i błonnik.

Chcą Państwo poznać przepis? Zapraszamy do działu ekoprzepisy. Receptura na pasztet z cieciorki już czeka!

Smacznego!

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia