Pasta z soczewicy na śniadanie

 

 

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

Na jutrzejsze śniadanie czytelnicy Biokuriera polecają pastę z ekologicznej soczewicy. Świetnie sprawdzi się ona także przy okazji obiadu, jako farsz do naleśników. Polecamy kolejny przepis kulinarny.  

Sprawdź przepis na pastę z ekologiczej soczewicy

Przepis znajduje się w dziale EKO PRZEPISY -> EKO ŚNIADANIE.

Dlaczego warto spróbować soczewicy?

Soczewica to jedno z najbogatszych roślinnych źródeł wartościowych składników odżywczych. Obfituje w błonnik, który nie tylko obniża poziom złego cholesterolu, ale również zapobiega nagłym wzrostom poziomu cukru we krwi i sprzyja prawidłowemu działaniu układu pokarmowego. Soczewica zawiera także łatwo przyswajalne białko, witaminy (B1, B2, B6, kwas foliowy) i składniki mineralne. Więcej w naszym artykule: Soczewica BIO – zamiast mięsa

 

 


 

Jeśli chcą być Państwo na bieżąco z aktualnościami i artykułami zamieszczanymi na https://biokurier.pl zapraszamy do skubskrypcji newslettera (po lewej stronie u dołu)!
Raz w tygodniu dostarczamy porcji świeżych informacji!

 


 

{jcomments on}
Nowe trendy na rynku ekologicznym ? to temat konferencji organizowanej przez redakcję Biokuriera w ramach najbliższej edycji (15-17 października) Targów Natura Food w Łodzi. Nasi prelegenci przybliżą słuchaczom tematy sprawiedliwego handlu, naturalnej kosmetyki, eko tekstyliów, ekoproduktów dla dzieci. Handlowcy będą mieli okazję dowiedzieć się jak włączyć się w ogólnopolskie kampanie dotyczące zdrowego odżywiania.

Brak postów do wyświetlenia