Teraz czytasz...
Pasta z awokado i zielonego groszku
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Pasta z awokado i zielonego groszku

Składniki:

• 2 dojrzałe awokado
• 200g zielonego groszku ze słoika
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 cebuli
• garść drobno posiekanej natki
• łyżka soku z cytryny
• przyprawy bio: pieprz, sól himalajska

Sposób przygotowania:

Do miski wrzucamy miąższ z dojrzałych awokado i zielony groszek (po odlaniu zalewy ze słoika), przeciśnięty czosnek i drobno pokrojoną cebulę, dodajemy sok z cytryny – wszystko blenderujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dorzucamy natkę i mieszamy.

Pasta do chleba (najlepiej domowego wypieku) – lekka, smaczna i odżywcza, zaskakująca smakiem – jest już gotowa!

Smacznego!!!

autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.