Tarta z kajmakiem. Nie tylko na Wielkanoc!
Tarta z kajmakiem to ciasto, które znika ze stołu w okamgnieniu. Smakuje rewelacyjnie i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zrobisz ją szybko z łatwo dostępnych składników. Zanim jednak przystąpisz do …
Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.
Tarta z kajmakiem to ciasto, które znika ze stołu w okamgnieniu. Smakuje rewelacyjnie i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zrobisz ją szybko z łatwo dostępnych składników. Zanim jednak przystąpisz do …
Podpłomyk z czarnuszką i pesto z rukoli to świetna alternatywa dla pizzy. Dużo szybsza w przygotowaniu! Polecamy kolejny przepis w cyklu Aktywne Smaki.
Naturalne barwienie jajek to świetna zabawa, które ma długą tradycję. Co zatem najlepiej do tego celu wykorzystać?
Tarta jest znakomitym przykładem deseru, który bardzo szybko skradł nasze serca, mimo że jeszcze niedawno mało kto wiedział o jego istnieniu. I może właśnie tempo kariery tego wypieku sprawiło, że …
Czarnuszka jest jednoroczną rośliną z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, skąd zawędrowała na południe Europy i dalej. Jako roślina lecznicza i przyprawa znana jest od starożytności. Nazwy stosowane zamiennie …
Jajko wielkanocne kojarzy się nie tylko ze świątecznymi potrawami, ale też ozdobami. I choć bez niego trudno wyobrazić sobie koszyczek wielkanocny, zwyczaj ten nie ma uzasadnienia biblijnego. Ale nie o …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.