Składniki:
1 żółtko BIO
1 płaska łyżka mąki orkiszowej BIO
1-2 średnie marchewki BIO
Ćwiartka selera BIO
1-2 kawałki brokułów BIO
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i pokroić w plasterki. Ugotować do miękkości w około 2 szklankach przefiltrowanej wody. W miseczce przygotować kluseczki.
Do roztrzepanego żółtka dodać mąkę orkiszową i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej, lejącej śmietany. Gdy jest zbyt gęste można dolać przegotowanej wody. Ciasto łyżeczką wlewać do gotujących się warzyw. Gdy kluseczki wypłyną, obiadek będzie gotowy do podania.
Danie powinno wystarczyć na 1-2 porcje dla 9 miesięcznego dziecka.
Podziel się z nami przepisem kulinarnym na bazie żywności ekologicznej. redakcja@biokurier.pl!
Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl
Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)
Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!