Olej lniany z olejem z czarnuszki o smaku bazylii ze Złotym Lubczykiem

Przygotowana przez Laboratorium BIOOIL nowość, czyli olej lniany z olejem z czarnuszki o smaku bazylii zdobył główną nagrodę targową (Złoty Lubczyk Lubuski) podczas podczas 4. edycji Targów Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze.


Nagroda została przyznana głosami jury, w którym zasiadała m.in. Daria Ładocha, goszcząca na Targach z autorskim pokazem kulinarnym.
Oleje, które weszły do oferty Laboratorium BIOOIL gwarantują zachowanie wszystkich najcenniejszych właściwości oleju lnianego wysokolinolenowego w nowych, atrakcyjnych i nowatorskich odsłonach smakowych

Olej lniany o smaku cytrynowym do doskonały składnik pasty budwigowej, olej z kapsaicyną (to substancja odpowiedzialna za ostry smak papryczki chilli) znajdzie uznanie u wielbicieli np. wyrazistych przekąsek i dipów, a smak bazylii i olej z czarnuszki połączone z olejem lnianym to propozycja do serwowanych na zimno potraw kuchni śródziemnomorskiej.