Obudź zmysły konsumenta – jak używać marketingu sensorycznego promując żywność eko?

blank
Obudź zmysły konsumenta! – smak, zapach, konsystencja i wygląd jako skuteczne narzędzie marketingu żywności ekologicznej to temat szkolenia, które odbędzie się w trakcie październikowych targów Natura Food.

 

Oddział Kujawsko – Pomorski Stowarzyszenia Producentów Żywności Metodami  Ekologicznymi Ekoland we współpracy ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie mają zaszczyt zaprosić na organizowane w ramach Projektu ECROPOLIS (7. PR UE) szkolenie i warsztaty: Obudź zmysły konsumenta! – smak, zapach, konsystencja i wygląd jako skuteczne narzędzie marketingu żywności ekologicznej


Szkolenie pozwoli poznać odpowiedzi na pytania:

  • czym jest marketing sensoryczny i jak go wykorzystać?
  • kim jest konsument eko żywności i jak go znaleźć?
  • czym jest baza OSIS i jak ją wykorzystać?

Szkolenie jest bezpłatne / liczba miejsc ograniczona
Termin: 15 października 2011 w trakcie targów NATURA FOOD w Łodzi.

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
Chętni do udziału w szkoleniu mogą zgłaszać się na adres e-mailowy: ecropolis@ekolandkujawskopomorski.pl lub wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie internetowej.  Termin nadsyłania zgłoszeń mija 23 września 2011.

Liczba miejsc ograniczona. Zgłoś się już teraz!
www.ecropolis.ekolandkujawskopomorski.pl
Na stronie dostępnych jest także więcej informacji na temat projektu

 

Program:
Krótkie przywitanie i przedstawienie projektu ECROPOLIS 

Walory sensoryczne i ich znaczenie w działalności przedsiębiorstw na rynku żywności ekologicznej – prowadzenie dr Mariusz Maciejczak (Wydział Nauk Ekonomicznych, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)

Walory sensoryczne żywności ekologicznej – jak je wykorzystać w działaniach marketingowych? – prowadzenie: dr inż. Sylwia Żakowska – Biemans (Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)

Profile sensoryczne (smak, zapach, konsystencja) żywności ekologicznej – jak je doskonalić? – prowadzenie: dr inż. Eliza Kostyra (Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)

Międzynarodowa baza danych o walorach sensorycznych – OSIS (Organic Sensory Information System) jako innowacyjne narzędzie do pozyskiwania informacji na temat właściwości sensorycznych produktów ekologicznych –  prowadzenie: Karol Przybylak (Biokurier.pl, Oddział Kujawsko – Pomorski Ekoland)

Nasze zmysły – jak zapamiętujemy smaki i zapachy? Jakie informacje możemy przekazać konsumentom? – zajęcia praktyczne

Patronat medialny nad szkoleniem: Eko Arka, Biokurier

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)

 


 


<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Brak postów do wyświetlenia