O wykorzystaniu żywności eko w dietach owocowo – warzywnych

Profilaktyka zdrowotna i przywracanie zdrowia  przez jedzenie ekologicznych owoców i warzyw było 27 stycznia br. tematem  cotygodniowej audycji rolniczej na antenie Radia Maryja, którą relacjonuje serwis Święto Stworzenia.


Audycję odwiedzili Tomasz Obszański, rolnik ekologiczny z Tarnogrodu (woj. lubelskie), członek Zarządu Podkarpackiej Izby Rolnictwa Ekologicznego oraz grupy producenckiej Bio Food Roztocze, która dostarcza warzywa i owoce ekologiczne m.in. do ośrodka im. Ojca Pio w Radawie (pisaliśmy o nim w artykule: Żywność ekologiczna jako lek.), Joanna Huk – pielęgniarka z ośrodka, Łukasz Sośniak –  jeden z pacjentów a także Krzysztof Kamiński, redaktor naczelny współpracującego z Biokurierem czasopisma Porady Na Zdrowie.

Więcej informacji na: http://www.swietostworzenia.pl/2-aktualne/263-zywnosc-lekiem-a-lek-zywnoscia