O Fair Trade w łódzkich restauracjach

Łódzcy gimnazjaliści sprawdzili czy w tamtejszych restauracjach można napić się kawy Sprawiedliwego Handlu (Fair Trade). Podzieleni na małe grupy, odwiedzili 14 losowo wybranych popularnych lokali. W każdym miejscu pytali o kawę, herbatę albo czekoladę Fair Trade.

 

Wyniki nie są przesadnie optymistyczne. Aż 93% odwiedzonych przez gimnazjalistów miejsc w Łodzi nie posiada w swojej ofercie produktów certyfikowanych znakiem Fair Trade.  Ten fakt nie jest aż tak dziwny, zastanawiające jest natomiast to, że pracownicy w 43% lokali wykazali całkowity brak zainteresowania tematem Fair Trade

Więcej przeczytac można w raporcie: Czy łódzkie lokale interesują się Fair Trade?

Jeśli chcą być Państwo na bieżąco z aktualnościami i artykułami zamieszczanymi na https://biokurier.pl zapraszamy do skubskrypcji newslettera (po lewej stronie u dołu)!
Raz w tygodniu dostarczamy porcji świeżych informacji!

 


 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
{jcomments on}
Nowe trendy na rynku ekologicznym ? to temat konferencji organizowanej przez redakcję Biokuriera w ramach najbliższej edycji (15-17 października) Targów Natura Food w Łodzi. Nasi prelegenci przybliżą słuchaczom tematy sprawiedliwego handlu, naturalnej kosmetyki, eko tekstyliów, ekoproduktów dla dzieci. Handlowcy będą mieli okazję dowiedzieć się jak włączyć się w ogólnopolskie kampanie dotyczące zdrowego odżywiania.

Brak postów do wyświetlenia