Nowość. Ciasteczka słynnej czeskiej kucharki w Polsce

Ekologiczne ciasteczka ze znanej w czechach piekarni Zemanka szybko zdobyły Złoty Medal Natura Food (w kategorii produktów zagranicznych) i powoli stają się dostęne w polskich sklepach.

– Wyróżnia je wyjątkowy smak, bardzo wysoka jakość składników oraz szeroka oferta, dzięki której można wybierać spośród różnego rodzaju mąk, słodzików i dodatków (aż 23 smaki). Produkowane są w rodzinnej piekarni Państwa Zeman w małej miejscowości w Czechach. Receptury opracowuje Hanna Zemanova, ekspert w zakresie żywności i rolnictwa ekologicznego, autorka bestsellerowych książek (Biokucharka, Ekologiczny alfabet kucharski) o kuchni ekologicznej – mówi Adam Garbowski z firmy Artiszok, która jest dystrybutorem ciasteczek.

Na Targach Natura Food nagrodzone zostały ekologiczne Ciasteczka Kokosowo-Czekoladowe z Czekoladą Fair Trade. Sprawdź wyniki konkursu o Złoty Medal Natura Food

Wypieki z biopiekarni Zemanka nie zawierają utwardzonych tłuszczów, białego cukru, sztucznych barwników, aromatów i konserwantów, ani zwykłego proszku do pieczenia (zawierającego fosforany). Słodzone są syropami, miodem, cukrem trzcinowym lub suszonymi owocami.

Zawierają nieutwardzony tłuszcz roślinny lub oliwę z oliwek extra vergine. Piekarnia Zemanka jest jedną z nielicznych już tylko piekarni w Czechach, która używa do produkcji prawdziwych jaj ekologicznych, a nie jaj w proszku. W Czechach jej produkty wyróżnione zostały także przez Slow Food.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia