Niefiltrowane, niepasteryzowane eko piwa z Belgii – podpatrzone na BioFachu

Urokliwa duża, zakorkowana butelka i charakterystyczny, gorzkawy posmak – to cechy rozpoznawcze belgijskiego piwa ekologicznego Moinnette. Entuzajści słodszego smaku mogą sięgnąć po miodowe Biere de Miel.

 

Browar Brasserie Dupont ma długie tradycje – istnieje od 1840 roku. Piwa tej marki są już obecne na polskim rynku.

 – Mamy w Polsce bezpośredniego importera, który dystrybuuje piwa w sieciach delikatesów i specjalistycznych sklepach – mówi Gust Simons (na zdjęciu), dyrektor handlowy belgijskiego browaru.

Piwa z Brasserie Dupont są niefiltrowane i niepasteryzowane. Sprzedawane są w dwóch wersjach butelek: tradycyjnej (0,5 l) oraz większej (0,75l) wyglądem przypominającej butelkę od wina i wyglądającej znacznie bardziej oryginalnie.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Ta oryginalność opakowania wcale nie przekłada się na łatwiejszą sprzedaż. – Nasze doświadczenia wskazują, że klienci chętniej sięgają po mniejsze butelki mimo, że różnica w objętości jest nieznaczna. Wysoka butelka sugeruje, że piwa w środku jest za dużo – zauważa Gust Simons.

Targi BioFach odbywają się w Norymberdze w dniach 15-18 lutego 2012.

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia