Teraz czytasz...
Nagroda ekspertów dla eko soku kwaszonego z buraków
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Nagroda ekspertów dla eko soku kwaszonego z buraków


Ekologiczny sok z buraka kwaszonego firmy Żywność Ekologiczna Bio Food sp. z o.o. zdobył uznanie ekspertów branży spożywczej.  Podczas uroczystej gali organizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy odznaczony został certyfikatem Dobry Produkt – Wybór Ekspertów 2012 w kategorii produkt innowacyjny.

Uroczysta gala odbyła się w Warszawie 16 października 2012. W imieniu firmy nagrodę odebrał Prezes, Tadeusz Szynkiewicz. – Kolejne już wyróżnienie dla naszych soków bardzo nas cieszy i utwierdza w przekonaniu, że postawienie na metody ekologiczne i wysoką jakość to dobry wybór – mówił.

Wartość odżywczą i prozdrowotną zakwaszanych soków Bio Food z kapusty białej i buraka ćwikłowego przebadano w 2010 roku w Zakładzie Żywności Ekologicznej SGGW. Wyniki wskazują na wiele cennych właściwości zawartych w tych produktach. Więcej na ten temat pisaliśmy w artykule: Badania SGGW potwierdzają antyrakowe właściwości ekologicznych soków kwaszonych

Ekologiczny sok z buraka kwaszonego dostępny jest w eko sklepach a także wybranych supermarketach na terenie całej Polski. Oferowany jest w butelce szklanej (300ml) w cenie około 5 zł.

Dobry Produkt – Wybór Ekspertów to prestiżowe nagrody branży spożywczej, mające postać certyfikatów, które producenci i/lub dystrybutorzy mogą przez rok eksponować na opakowaniach nagrodzonych produktów. Celem nagród jest popularyzacja i promocja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, sposobem opakowania, i które znajdują największe uznanie u klientów.

Przetwórnia Żywność Ekologiczna Bio Food  sp.z o.o.to jeden z pierwszych polskich producentów żywności ekologicznej.

Przedsiębiorstwo działa od 1994 roku, specjalizuje się w produkcji certyfikowanych ekologicznych soków owocowych, owocowo-warzywnych, nektarów, konserw warzywnych. Przetwory wyróżniane były na wielu branżowych Targach i konferencjach m.in. Organic Marketing Forum i Natura Food. W tym roku na rynku pojawił się innowacyjny, pierwszy na polskim rynku produkt: ekologiczny sok kwaszony z marchwi.

Zobacz także


Przeczytaj także: Jak powstają soki ekologiczne?

źródło: Biofood

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.