Teraz czytasz...
Na rynku pojawiły się ekologiczne krówki…
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Na rynku pojawiły się ekologiczne krówki…

Tradycyjny smak i surowce z upraw ekologicznych – to wyróżnik pierwszego produktu pod marką „Ekoflorka”. To certyfikowana ekologiczna krówka.

Receptura krówki bio łączy ze sobą składniki pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego oraz tradycyjny smak.

Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, margarynę,  tłuszcze roślinne utwardzone oraz wanilinę. Wymienione składniki znajdziemy w praktycznie wszystkich krówkach oferowanych w handlu konwencjonalnym.  W krówkach BIO zastosowano natomiast m.in. syrop ryżowy, świeże masło extra (od produkcji masła do jego wykorzystania do produkcji krówek upływa nie więcej niż 24 h) oraz sproszkowaną wanilię Burbon

– mówi Anna Florek z toruńskiej firmy AMP-DG, która jest producentem produktu.

Więcej informacji o krówce BIO: www.ekoflorka.pl

 

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.