Na rynku pojawiły się ekologiczne krówki…

Tradycyjny smak i surowce z upraw ekologicznych – to wyróżnik pierwszego produktu pod marką „Ekoflorka”. To certyfikowana ekologiczna krówka.

Receptura krówki bio łączy ze sobą składniki pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego oraz tradycyjny smak.

Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, margarynę,  tłuszcze roślinne utwardzone oraz wanilinę. Wymienione składniki znajdziemy w praktycznie wszystkich krówkach oferowanych w handlu konwencjonalnym.  W krówkach BIO zastosowano natomiast m.in. syrop ryżowy, świeże masło extra (od produkcji masła do jego wykorzystania do produkcji krówek upływa nie więcej niż 24 h) oraz sproszkowaną wanilię Burbon

– mówi Anna Florek z toruńskiej firmy AMP-DG, która jest producentem produktu.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Więcej informacji o krówce BIO: www.ekoflorka.pl