Na obiad… naleśniki eko


Dzisiejsza propozycja na eko obiad to Ekologiczne naleśniki orkiszowe a’la strucla z przecierem z jabłek

 

Oddajemy głos, Agnieszce Szeffler – Grudkowskiej, autorce przepisu: Naleśniki można podawać z różnymi farszami, różnie zwijane, na ciepło i czasami na zimno podane, z mąki jak najbardziej grahamowej lub pełnoziarnistej. Naleśniki – takie zwijane z przecierem z lekko kwaśnych jabłek, z nutą cynamonu i syropu klonowego – rozgrzeją każdego zniechęconego pogodą i mającego ochotę na coś słodkiego.


Sprawdź przepis:

lub przeczytaj o żywności ekologicznej, którą możesz wykorzystać w trakcie przygotowywania naleśników:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Życzymy smacznego!

 

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)


 


<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Brak postów do wyświetlenia