Musli ekologiczne Bogate

Składniki:

1 opakowanie płatków 4 zboża BIO (płatki pszenne, żytnie, jęczmienne i owsiane 300g), 1 opakowanie migdałów lub płatków migdałowych BIO (100g), 1 opakowanie ziaren słonecznika BIO (250g), 1 opakowanie moreli suszonych BIO (150g), 1 opakowanie rodzynek BIO (200g), 1 opakowanie suszonych śliwek BIO (200g), 1 opakowanie daktyli suszonych BIO (100-150g), 1 opakowanie pestek dyni BIO (200g), Figi suszone BIO (150g), Jabłka suszone BIO lub chipsy jabłkowe BIO (około 200g), Orzechy włoskie (około 150g), Siemię lniane BIO (około 50g), Łyżka miodu lub brązowego cukru, Mleko lub jogurt naturalny BIO

Sposób przygotowania:

Migdały i wyłuskane orzechy pokruszyć na mniejsze kawałki. Suszone morele, śliwki, daktyle i figi pokroić w kosteczki. Wszystkie składniki wymieszać i dodać siemię lniane, ziarno słonecznika, pestki dyni i rodzynki. Gotowe muesli przesypać do szczelnego pojemnika. Podawać z mlekiem lub jogurtem naturalnym BIO. Dla osłody można dodać łyżkę miodu lub trochę brązowego nierafinowanego cukru.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Do musli można dodać ziarno lub płatki z amarantusa BIO, które wzbogacą mieszankę.

 

 


Podziel się z nami przepisem kulinarnym z produktów ekologicznych! Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

Co miesiąc losujemy nagrodę niespodziankę!


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!