Musli rodzinne

Składniki:

1 opakowanie płatków 4 zboża BIO (płatki pszenne, żytnie, jęczmienne i owsiane 300g), 1 opakowanie płatków kukurydzianych BIO(około 250g), 1 opakowanie ziaren słonecznika BIO (250g), 1 opakowanie moreli suszonych BIO (150g), 1 opakowanie rodzynek BIO (200g), Orzechy włoskie (około 150g), Łyżka syropu lub soku malinowego BIO, mleko lub jogurt naturalny BIO

Sposób przygotowania:

Zboża z płatkami kukurydzianymi mieszamy w dużej misce lub garnku. Następnie dodajemy ziarno słonecznika i rodzynki. Suszone morele kroimy w kosteczki, a wyłuskane orzechy dzielimy na małe kawałki i dodajemy do płatków. Całość mieszamy i przesypujemy do słoika lub szczelnego pojemnika. Muesli podajemy z mlekiem lub jogurtem naturalnym, dodając dla osłody i wzmocnienia łyżkę soku malinowego. Jeżeli ktoś lubi miękkie płatki, dobrze jest muesli zalać odrobiną wody i odstawić na noc, aby ziarna napęczniały.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

 


Podziel się z nami przepisem kulinarnym z produktów ekologicznych! Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

Co miesiąc losujemy nagrodę niespodziankę!


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

 


Brak postów do wyświetlenia