Teraz czytasz...
Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo – dyniowym
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo – dyniowym

Brakuje Wam pomysłu na wykorzystanie dyni albo cukinii w kuchni? Zapraszamy do spróbowania naszego przepisu na Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo – dyniowym.

 

Przez wiele lat w Polsce niedoceniana, a obecnie odkrywana na nowo dynia może być świetnym urozmaiceniem posiłków. Warzywo to poleca się chorym na miażdżycę, stwardnienie tętnic, nadciśnienie tętnicze, niewydolność nerek, choroby wątroby, otyłość i zaburzenia przemiany materii. Dynia wzmacnia także układ odpornościowy. Jest także cenionym składnikiem pokarmów dla dzieci, gdyż bardzo rzadko wywołuje uczulenia i jest łatwostrawna.

 

Zapraszamy do przeczytania naszego tekstu o właściwościach zdrowotnych jakie ma dynia BIO: A może ekologiczna dynia?

A oto link do naszego dzisiejszego przepisu:

Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo-dyniowym (dla 4 osób)

 

Spróbuj także innych potraw i receptur na kosmetyki naturalne z wykorzystaniem: dynia BIO

 

Szukasz informacji na temat ekologicznych warzyw? Sprawdziaj dział WARZYWA EKOLOGICZNE na Biokurierze!


Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     
Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.