Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo – dyniowym

Brakuje Wam pomysłu na wykorzystanie dyni albo cukinii w kuchni? Zapraszamy do spróbowania naszego przepisu na Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo – dyniowym.

 

Przez wiele lat w Polsce niedoceniana, a obecnie odkrywana na nowo dynia może być świetnym urozmaiceniem posiłków. Warzywo to poleca się chorym na miażdżycę, stwardnienie tętnic, nadciśnienie tętnicze, niewydolność nerek, choroby wątroby, otyłość i zaburzenia przemiany materii. Dynia wzmacnia także układ odpornościowy. Jest także cenionym składnikiem pokarmów dla dzieci, gdyż bardzo rzadko wywołuje uczulenia i jest łatwostrawna.

 

Zapraszamy do przeczytania naszego tekstu o właściwościach zdrowotnych jakie ma dynia BIO: A może ekologiczna dynia?

A oto link do naszego dzisiejszego przepisu:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Makaron Penne BIO z sosem cukiniowo-dyniowym (dla 4 osób)

 

Spróbuj także innych potraw i receptur na kosmetyki naturalne z wykorzystaniem: dynia BIO

 

Szukasz informacji na temat ekologicznych warzyw? Sprawdziaj dział WARZYWA EKOLOGICZNE na Biokurierze!


Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia