Bezglutenowe, z jagodami goji, z miodem i z sezamem – ciepłe przyjęcie tradycyjnych ekologicznych krówek spowodowało, że producent poszerzył ofertę.
Pierwsze ekologiczne krówki pojawiły się na rynku jesienią 2014 roku o czym informowaliśmy: Na rynku pojawiły się ekologiczne krówki…
– Nowe smaki miały swoja premierę podczas ostatniej edycji targów EKOstyl w Bielsku-Białej. Największym powodzeniem cieszyły się krówki z jagodami goji – mówi Anna Florek z firmy AMP-DG z Torunia, która jest producentem cukierków.
Jak powstają krówki BIO?
Krówki BIO wytwarzane są w oparciu o certyfikowane ekologiczne składniki. Przy formowaniu i pakowaniu bardzo duże znaczenie ma praca ręczna. W składzie krówek znajduje się m.in.. świeże masło ekologiczne extra z Warmii i Mazur oraz ekologiczna wanilia. Nie wykorzystuje się natomiast syropu glukozowego, skrobiowego oraz utwardzonych tłuszczów roślinnych, czyli składników po które bardzo często sięgają producenci konwencjonalni.
Krówki dostępne są w opakowaniach po 150 g, opakowanie zbiorcze zawiera 27 paczek po 150 g, termin przydatności do spożycia wynosi 3 miesiące od daty produkcji.
Szczegółowe informacje:
KRÓWKA BIO Z MIODEM
Składniki: cukier trzcinowy jasny bio, syrop ryżowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, masło extra bio, miód wielokwiatowy bio (5%), wanilia w proszku bio.
Alergeny: laktoza z mleka.
KRÓWKA BIO Z JAGODAMI GOJI
Składniki: cukier trzcinowy jasny bio, syrop ryżowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, masło extra bio, jagody goji bio (5%), wanilia w proszku bio.
Alergeny: laktoza z mleka. Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszkow ziemnych i innych orzechów oraz soji i sezamu.
KRÓWKA BIO Z SEZAMEM
Składniki: cukier trzcinowy jasny bio, syrop ryżowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, masło extra bio, sezam bio (5%), wanilia w proszku bio.
Alergeny: laktoza z mleka, sezam. Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszkow ziemnych i innych orzechów oraz soji.
Sprawdź najlepsze oferty na krówkę BIO na Ceneo.pl