Kraków. Pierwszy Targ Jesienny za nami

blank

Nie został ani jeden pasztet z fasoli, w momencie zniknęło pieczywo. Popularnością cieszyły się również ekologiczne jaja, miody i soki. W sobotę, 9 listopada, odbył się pierwszy TARG JESIENNY w Krakowie.  

TARG JESIENNY został zorganizowany w ramach projektu Produkt Lokalny Małopolska, finansowanego ze środków Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy. Jest częścią systemu sprzedaży produktów lokalnych, który ma na celu zwiększenie dostępności do lokalnej żywności i poprawę sytuacji ekonomicznej na terenach wiejskich.

Kolejny TARG JESIENNY odbędzie się już w środę w godz. od 13 do 18.  Regularnie, dwa razy w tygodniu (w soboty i środy), rolnicy będą przyjeżdżać do Krakowa aż do Bożego Narodzenia. W najbliższą sobotę (16 listopada) reaktywowane również zostanie Klub Zakupowy w restauracji Bal na Zabłociu (ul. Ślusarska 9).

Fundacja Partnerstwo dla Środowiska tworzy miejsca, gdzie rolnicy i drobni wytwórcy z Małopolski będą mogli bezpośrednio sprzedać produkowaną przez siebie żywność. Targ Jesienny przy CHT (ul. Powstańców Wielkopolskich) jest idealnym tego przykładem. W sobotnie przedpołudnie kilkunastu wystawców oferowało tam świeże, lokalne i wysokiej jakości produkty. Pomimo jesiennej aury, Krakowianie dopisali. W ciągu kilku godzin ze stoisk zniknęły praktycznie wszystkie smakołyki.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

TARG JESIENNY został zorganizowany w ramach projektu Produkt Lokalny Małopolska, finansowanego ze środków Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy. Jest częścią systemu sprzedaży produktów lokalnych, który ma na celu zwiększenie dostępności do lokalnej żywności i poprawę sytuacji ekonomicznej na terenach wiejskich.

Kolejny TARG JESIENNY odbędzie się już w środę w godz. od 13 do 18.  Regularnie, dwa razy w tygodniu (w soboty i środy), rolnicy będą przyjeżdżać do Krakowa aż do Bożego Narodzenia. W najbliższą sobotę (16 listopada) reaktywowane również zostanie Klub Zakupowy w restauracji Bal na Zabłociu (ul. Ślusarska 9).

Fundacja Partnerstwo dla Środowiska tworzy miejsca, gdzie rolnicy i drobni wytwórcy z Małopolski będą mogli bezpośrednio sprzedać produkowaną przez siebie żywność. Targ Jesienny przy CHT (ul. Powstańców Wielkopolskich) jest idealnym tego przykładem. W sobotnie przedpołudnie kilkunastu wystawców oferowało tam świeże, lokalne i wysokiej jakości produkty. Pomimo jesiennej aury, Krakowianie dopisali. W ciągu kilku godzin ze stoisk zniknęły praktycznie wszystkie smakołyki.

Brak postów do wyświetlenia