Teraz czytasz...
Kotleciki cukiniowe BIO
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Kotleciki cukiniowe BIO


Składniki:

1 średnia cukinia bio (można wykorzystać też kabaczek bio)
2 jajka bio
bułka tarta bio
przyprawy bio: sól, pieprz
tłuszcz kokosowy lub palmowy bio do smażenia

Sposób przygotowania:

Cukinię myjemy, obcinamy jej końcówki i kroimy w cienkie plasty, które następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane cukiniowe plastry smażymy obustronnie aż do zrumienienia na rozgrzanym tłuszczu kokosowym lub palmowym. W roli dodatków dobrze sprawdza się: ogórek małosolny, pomidor, jak i ekologiczna musztarda.

Smacznego!

Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.