Kotleciki cukiniowe BIO


Składniki:

1 średnia cukinia bio (można wykorzystać też kabaczek bio)
2 jajka bio
bułka tarta bio
przyprawy bio: sól, pieprz
tłuszcz kokosowy lub palmowy bio do smażenia

Sposób przygotowania:

Cukinię myjemy, obcinamy jej końcówki i kroimy w cienkie plasty, które następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane cukiniowe plastry smażymy obustronnie aż do zrumienienia na rozgrzanym tłuszczu kokosowym lub palmowym. W roli dodatków dobrze sprawdza się: ogórek małosolny, pomidor, jak i ekologiczna musztarda.

Smacznego!

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!

Brak postów do wyświetlenia