Składniki:
Składniki:
200g gęstego jogurtu naturalnego bio
200ml kefiru lub zsiadłego mleka bio
1 dojrzały banan bio
1/2 szklanki świeżych malin bio
1/2 szklanki jagód (zbieranych z dala od ruchliwych tras, dobrze umytych)
Sposób przygotowania:
Owoce (jagody, maliny – wcześniej umyte) wrzucamy do mieszanki jogurtowo-kefirowej i blenderujemy. Do dekoracji przyda się kilka ekologicznych czereśni. Chcąc wzbogacić o dodatkowe składniki odżywcze – można dodać łyżkę zarodków pszennych bio. Koktajl sycący i orzeźwiający – idealny na letnie dni!
autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska
[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]
Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!