Koktajl jagodowo – bananowo – malinowy

Składniki:

Składniki:

200g gęstego jogurtu naturalnego bio

200ml kefiru lub zsiadłego mleka bio

1 dojrzały banan bio

1/2 szklanki świeżych malin bio

1/2 szklanki jagód (zbieranych z dala od ruchliwych tras, dobrze umytych)

 


 


Sposób przygotowania:

Owoce (jagody, maliny – wcześniej umyte) wrzucamy do mieszanki jogurtowo-kefirowej i blenderujemy. Do dekoracji przyda się kilka ekologicznych czereśni. Chcąc wzbogacić o dodatkowe składniki odżywcze – można dodać łyżkę zarodków pszennych bio. Koktajl sycący i orzeźwiający – idealny na letnie dni!

 

autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]

 

Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!