Jest kolejna eko piekarnia z certyfikatem

Od kilku lat pieką chleby na bazie zakwasu i mąki z dawnych gatunków zbóż. Teraz piekarnia naZakwasie.pl może pochwalić się także eko certyfikatem.

– Chcielibyśmy rozwiewając wszelkie obawy poinformować, że ceny nie ulegają zmianie. Certyfikat jest potwierdzeniem naszych dotychczasowych działań, gdyż już od jakiegoś czasu wypiekamy pieczywo wyłącznie ze składników w jakości BIO – piszą przedstawiciele piekarni na stronie internetowej.

Każdego tygodnia w piekarni naZakwasie.pl wypiekanych jest co tydzień od ok. 200 bochenków chleba sprzedawanych przede wszystkim w sprzedaży bezpośredniej i z wykorzystaniem Internetu

Na podstawową ofertę składają się  eko chleby: „ziarnisty”, „litewski” (żytni), „orkiszowy”, „z płaskurki”, “”witalny”, “dyniowy” i „chłopski”.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     


Przy okazji warto zauważyć, że
województwo kujawsko – pomorskie, a właściwie obszar pomiędzy Bydgoszczą a Toruniem zaczyna „obfitować w eko piekarnie”. W promieniu 60 kilometrów działają tutaj 3 firmy zajmujące się wypiekiem eko chleba: Eko Piekarnia „Słodka” z Torunia, Piekarnia BioBielik (siedziba w Nowej Wsi Wielkiej – połowa drogi między Inowrocławiem a Bydgoszczą) oraz naZakwasie.pl (siedziba w Ostromecku k. Bydgoszczy).Szerzej o piekarni pisaliśmy w artykule: Dobry, zdrowy chleb powstaje … z czasem!

Brak postów do wyświetlenia