Jesienny numer Biokuriera dostępny

blank

Proso i jego zalety, rokitnik w kosmetyce naturalnej i medycynie ludowej, reportaż z eko serowarni „Pod Świerkami”, yerba mate, certyfikacja w rolnictwie ekologicznym, ciekawe przepisy na potrawy bezglutenowe – to tematy jesiennego numeru Biokuriera. Po raz pierwszy pismo ma 20 stron.

Drukowana wersja Biokuriera w nakładzie 8400 egezmplarzy trafia do ok. 200 eko sklepów na terenie całej Polski. Oto zajawki artykułów, które ukażą się w jesiennej edycji. Zapraszamy także do przejrzenia zawartości numeru w trybie on line.

Proso – polski ryż

Proso, najczęściej pod postacią kaszy jaglanej, wraca na polskie stoły. Potrawy na jego bazie mogą być zdrowe, smaczne i odpowiednie dla osób mających problemy z tolerancją glutenu…

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Byliśmy tam, gdzie powstają eko sery

Podpuszczkowy ser Kreuzer zdobył szereg nagród w najróżniejszych konkursach (m.in.: Smak Roku na  Festiwalu Smaku, Grand Prix Festiwalu Sera w Sandomierzu), ale szeroka oferta nabiału z Farmy Pod Świerkami nie ustępuje mu ani o krok pod względem jakości, smaku i aromatu…

Yerba Mate – zielona porcja energii

Choć przy pierwszym zetknięciu smak nie zawsze „rzuca na kolana”, yerba mate zyskuje przy dłuższym poznaniu. Wokół tego napoju powstała spora grupa entuzjastów także w Polsce. Bez większych problemów nabędziemy ją także w jakości BIO. Czym jest yerba mate? Skąd pochodzi? Jakie ma zalety i jak ją spożywać?

Wszystko o spirulinie

Choć nie jest ona w Polsce zbyt popularna, warto się nią zainteresować. Zgadzają się co do jej dobroczynnych właściwości Aztekowie, dla  których przez pokolenia była głównym źródłem witamin, naukowcy, którzy potwierdzają jej wpływ na zdrowie, a nawet… NASA .

Rokitnik – nie tylko w ogrodzie, ale i w kuchni

Rokitnik zwyczajny to krzew, który wydaje się być w naszym kraju mało znany. Choć należy do roślin o niewielkich wymaganiach, a nawet odpornych na niesprzyjające warunki klimatyczne, rzadko gości w polskich ogródkach.

 

Zapraszamy do współpracy właścicieli eko sklepów. W 2013 roku zamawiać można 2 numery: jesienny i świąteczny

Aktualne ceny prenumerat pakietowych (2 numery: JESIEŃ 2013, ZIMA 2013)
•    “50”: 2 x 50 egz: 100 zł + 8% VAT
•    “100”: 2 x 100 egz: 180 zł + 8% VAT
•    “200”: 2 x 200 egz: 260 zł + 8% VAT
•    “400”: 2 x 400egz: 320 zł + 8% VAT

Więcej na rozdawaj.biokurier.pl

Biokurier dostępny jest także w prenumeracie indywidualnej.

 

Brak postów do wyświetlenia