Jasło. Nowy eko sklep


Owoce i warzywa z gospodarstw ekologicznych, chleb z piekarni ekologicznej, soki, kasze, makarony, miody, herbatki ziołowe i owocowe, oleje tłoczone na zimno, ekologiczny nabiał, kozie sery, naturalne przyprawy – taki towar oferuje nowopowstały sklep z eko żywnością w Jaśle.

Właścicielka i założycielka sklepu przy ul.Wincentego Pola 14, Aneta Walczyk dzieli się z zainteresowanymi swoim doświadczeniem. Decyzję o otwarciu sklepu podjęła z powodu wyleczonej już choroby nowotworowej.

– Potrzebowałam żywności ekologicznej i sama musiałam je zdobywać. Pomyślałam, że mogę je mieć na miejscu i to nie tylko dla siebie, dlatego otworzyłam sklep – wyznaje. – Moim głównym celem było umożliwienie innym zakupu takich artykułów jak warzywa, mleko, sery, chleb. To czego używamy najwięcej na co dzień. Chciałam też, żeby na moim przykładzie ludzie zobaczyli, jakie znaczenie dla zdrowia ma świadome odżywianie, zrozumieli jakie popełniają błędy, nie zwracając uwagi na to, co jedzą.

Aneta Walczyk przekonała się, że wysokiej jakości żywność to istotny czynnik pomagający wrócić do zdrowia. Zrezygnowała z mięsa i cukru.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Do minimum ograniczyła nabiał. W codziennej diecie stosuje więcej warzyw, kasz, grochu, produktów kiszonych, oleju lnianego. – Pokazuję na własnym przykładzie, że choroba nowotworowa jest do pokonania – zaznacza.

Do najważniejszych produktów jakie Aneta Walczyk poleca klientom, zalicza chleb ekologiczny.

Ten podstawowy pokarm jadany powszechnie, zawiera szkodliwe dodatki. Chleb ekologiczny ich nie zawiera i wzmacnia zdrowie. Oprócz chleba, za nie mniej ważne pani Aneta uważa ekologiczne warzywa, będące podstawą pożywienia w okresie usuwania toksyn i wzmacniania organizmu.

Szukasz świeżych informacji z eko rynku? Sprawdź nasz dział BIO HANDEL

Krzysztof  Kamiński

Brak postów do wyświetlenia