Jagodowa kaszka jaglana dla półrocznego malucha

blank

Sposób przygotowania:

Ugotować na sypko kaszę jaglaną BIO. (2-3 łyżki starczą na 2 posiłki dla półrocznego dziecka). Gotową kaszę połączyć z 1-2 łyżeczkami domowej konfitury jagodowej, najlepiej bez dodatku cukru. Jeżeli ktoś nie ma własnych przetworów może użyć BIO dżemu lub owoców mrożonych. Całość wymieszać i podawać dziecku na śniadanko lub jako deserek.

Jagody doskonale można łączyć także z płatkami ryżowymi BIO, z kaszką kukurydzianą oraz manną orkiszową i pszenną BIO.

Jagody działają rozluźniająco przy zaparciach, ale także przeciwbiegunkowo, antyseptycznie i przeciwgorączkowo. Jest to doskonały lek przeciw glistom i owsikom. Dzięki zawartości garbników ma silne działanie bakteriobójcze i przeciwwirusowe. Jedzenie jagód korzystnie wpływa na wzrok naszego malca.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Danie dla półrocznego dziecka.

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!

Brak postów do wyświetlenia