Teraz czytasz...
Gulasz z dyni (najlepiej Hokkaido)
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Gulasz z dyni (najlepiej Hokkaido)

składniki:

60 dag miąższu dyni,

2 cebule,

3 ząbki czosnku,

3 pomidory lub mały koncentrat pomidorowy,

4 łyżki oliwy,

sól, pieprz,

ew. sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

Nie obierać. Miąższ pokroić na kawałki, cebulę i czosnek pokroić drobno, pomidory – bez skórki – na plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek i cebulę, poddusić, dodać pokrojone pomidory, dusić dalej, następnie dodać dynię, zamieszać i dusić pod przykryciem do miękkości, uważając by dynia się nie rozpadła. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Podawać z makaronem lub ziemniakami i sezonową surówką.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.