Grillowa ekologiczna sałatka ziemniaczana

Składniki: 6 średnich ziemniaków BIO, 1 główka polskiego czosnku BIO, 5-6 ogórków konserwowych BIO, Słoiczek majonezu BIO, Sól i pieprz,

Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kosteczkę razem z ogórkami. Do warzyw dodać starte lub przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dokładnie wymieszać z  majonezem, solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na 2 godziny, aby sałatka się ?przegryzła?. Do podstawowej sałatki można dodać ugotowaną marchewkę, groszek, por lub czerwoną cebulę. Sałatka najlepiej komponuje się z grillowanym mięsem.

 

[Wróć do spisu Eko Sałatek[Wróć do spisu przepisów ]

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

 

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!

Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

 


 

Brak postów do wyświetlenia