Konjac – nowość na ekorynku

 

6 wersji japońskiego warzywa konjac –  to propozycja marki Slendier dla chcących odżywiać się ekologicznie i niskokalorycznie a jednocześnie nie dysponujących dużą ilością czasu. Produkty dystrybuuje Biohurt.

Konjac czyli…

Konjac to warzywo, które obecne jest od wielu lat w kuchni japońskiej. Za jego największe atuty uważa się niskokaloryczność i wysoką zawartość błonnika nazywanego glukomannan. W konjacu nie ma węglowodanów a białko i tłuszcz występują w znikomych ilościach dlatego często poleca się go osobom odchudzającym się oraz diabetykom.

Dania Slendier w 6 wersjach

Konjac Slendier dostępny jest w 6 wersjach smakowych:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

ryż,

kluseczki,

lasagne,

anielskie włosy,

fettucinie

spaghetti.

 

– Każde z nich jest gotowe do spożycia w ciągu minuty (ale trzeba zadbać o dodatki) a sam produkt ma długi termin przydatności do spożycia co wynika z jego natury a nie zastosowania dodatkowych substancji. To ciekawa alternatywa dla makaronu, klusek, ziemniaków czy ryżu  – tłumaczy Anna Wyrzykowska, prezes Biohurtu. Konjac nie zawiera: pszenicy (glutenu), tłuszczu, cukru, jajek, nabiału i soi. Są także wegańskie.

Ilustracje na opakowaniach są sugestią dotyczącą przygotowania produktu. Produkt Slendier zawiera jedynie konjac.

Szukasz nowości i wieści z eko rynku? Sprawdź dział BIO HANDEL

Brak postów do wyświetlenia