Gospodarski Bio jogurt na mleku kozim

blank

Dziś w Bio Teście opisujemy ekologiczny jogurt kozi wytworzony w gospodarstwie ekologicznym w Łubowie.

Charakterystyka produktu

Naturalny jogurt kozi charakteryzuje bardzo delikatnym smakiem,  nie ma żadnych dodatków smakowych w tym cukru, co wytwórca wyraźnie podkreśla na dodatkowej etykiecie.

Nie wyczuwa się zupełnie charakterystycznego koziego posmaku, który wielu ludzi odstręcza od spożywania kozich produktów.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Ma zwartą, zagęszczoną konsystencję.

Bakterie doskonale można wykorzystać jako starter do przygotowania własnego jogurtu (wystarcza dwie łyżki na litr mleka)

 

Jogurt wytwarzany jest na bazie mleka koziego nieznormalizowanego, czyli pochodzącego prosto od hodowanych kóz w gospodarstwie.

Jest to niewątpliwy walor biojogurtu. Bo wiele produktów z mleczarni powstaje z mleka znormalizowanego, czyli o wyrównanych parametrach tłuszczu, białka – osiąga się zaś to poprzez dodatkową przeróbkę mleka.

 

Zagęstnikiem  w jogurcie jest dopuszczalny w przetwórstwie ekologicznym agar.

Wytwórca: Gospodarstwo ekologiczne J. Bruździńska  62-200 Łubowo 76
Masa netto 190 ml
Cena w ekologicznych sklepikach niewiele ponad 6 zł
Opakowanie: szklany słoik
Certyfikacja: AGROBIOTEST

 


Opinie wyrażane w teście są opiniami redakcji – tekst nie jest sponsorowany.
Zachęcamy producentów i dystrybutorów żywności ekologicznej i innych produktów ekologicznych do przesyłania swoich produktów na testy.

Nasz adres dostępny jest w dziale kim jesteśmy


Podziel się tym artykułem!



Brak postów do wyświetlenia