Festiwal Smaku 2013 – Kto zdobył Grand Prix i tytuł Smaku Roku?

Festiwal Smaku to okazja do tego by wyróżnić wyjątkowe produkty i ich wytwórców. Oto tegoroczni laureaci Grand Prix i Smaków Roku

Grand Prix Festiwalu Smaku

Ser dżersejowy Blue z Rancza Frontiera (gospodarstwo ekologiczne, sery i sprzedający je Rusłan na zdjęciu powyżej), który prez znawcę tematu Gienia Mientkiewicza został określony na łamach festiwalowej gazety „mercedesem wśród serów”.
Chrzan na miodzie Józefa Siadaka z Lubicza

Smaki roku 2013

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Przetwory z mleka

Ser Grill Bożeny Sokołowskiej z Łomnicy

Przetwory mięsne i wędliny
Kiełbasa Lisiecka Stanisława Mądrego
Kiełbasa polska dojrzewająca z Niewieścina

Przetwory warzywne i owocowe
Chrzan na miodzie, czyli przysmak chrzanowy do mięs i wędlin Józefa Siadaka z Lubicza

Produkty piekarskie i cukiernicze
Andruty Kaliskie Zakładu Cukierniczego Ryszarda Marczaka z Kalisza

Potrawy
Pierogi drożdżowe z kaczym nadzieniem Elżbiety Mindy z Olszewki

Inne
Olej rzepakowy z SEMCO, spccjalistycznego gospodarstwa nasiennego i przetwórstwa

Werdykt dziennikarzy i artystów

1.    Chrzan na miodzie
2.    Kajmak Iwony Pyry
3.    Opsypuszek Ślesiński  Stanisława Broniarczyka

Przeczytaj naszą relację z Festiwalu Smaku 2013 w Grucznie

Brak postów do wyświetlenia