Etyka ze smakiem – ciekawy wywiad w Tygodniku Powszechnym

blank
 
W najnowszym numerze Tygodnika Powszechnego o etyce, jedzeniu, żywności eko i wegetarianizmie, w rozmowie z Michałem Kuźmińskim mówi restauratorka i członkini ruchu Slow Food – Agnieszka Kręglicka, restauratorka, członkini ruchu Slow Food

 

Agnieszka Kręglicka wielokrotnie podkreśla jak ściśle, mimo że często się tego nie zauważa, żywność powiązana jest z etyką. Zauważa potrzebę stworzenia rolnikom możliwości bezpośredniej sprzedaży produktów oraz likwidacji przepisów prawnych, które taką wymianę uniemożliwiają.

W rozmowie przewijają się także tematy sezonowości i zasad zdrowego odżywiania. Polecamy! Artykuł można przeczytać na stronach internetowych Tygodnika Powszechnego.

 

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Najnowszy numer Tygodnika Powszechnego zawiera także kilka innych ciekawych artykułów  Temat numeru to rewolucja moralna na talerzu – o etyczne i ekologicznych aspektach masowej hodowli zwierząt piszą Magdalena Tilszer i Piotr Buras, Agnieszka Kręglicka, restauratorka i działaczka ruchu Slow Food, przypomina o tradycjach kuchni postnej a Michał Olszewski opisuje jak może wyglądać alternatywa dla hodowli przemysłowej.

Najnowszy numer dostępny jest już w kioskach i salonikach prasowych, a także w e-wydaniu.


Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)

 

 



<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Brak postów do wyświetlenia