Teraz czytasz...
Piernik lipowy
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Piernik lipowy

Składniki:
torebka herbaty z kwiatu lipy BIO
2 szklanki mąki pszennej BIO
2 jaja BIO
1/2 szklanki cukru trzcinowego BIO
2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO
po szczypcie: cynamonu, zmielonych goździków, imbiru i kardamonu BIO

Sposób przygotowania:
-Torebkę herbaty z kwiatu lipy zalać 1/2 szklanki wrzątku, przykryć i odstawić na 30 minut.

-Wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, jaja, cukier, przyprawy i napar lipowy, następnie przełożyć do foremki.

-Piec 45 minut w temperaturze 170 stopni C.

Sprawdź także przepis na: piernik staropolski

 

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.