Ekologiczna sałata nowalijkowa

Składniki: Główka sałaty masłowej lub lodowej BIO, 1-2 pomidory BIO, 1 zielony ogórek BIO, Szczypiorek BIO, Pęczek rzodkiewek BIO, Garść oliwek BIO, Ogórek korniszony BIO, Kiełki rzodkiewki, lucerny i brokułu (koniecznie z niezaprawianych nasion), Olej lniany BIO

Sposób przygotowania: Nowalijki umyć i wysuszyć. Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do sałaty. Wszystko wymieszać w misce lub poukładać bezpośrednio na talerzach. Gotową sałatę podlać olejem lnianym. Można dodać sól ziołową, sok z cytryny, sos winegret itp.

 

[Wróć do spisu Eko Sałatek[Wróć do spisu przepisów ]

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!

Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

 


 

Brak postów do wyświetlenia