Ekologiczna pasta słonecznikowa na śniadanie

blank
 Ekologiczne ziarna słonecznika, przecier jabłkowy, cebula, olej słonecznikowy i…do dzieła. Proponujemy przepis na  pastę słonecznikową z cebulą i jabłkiem BIO.

Potrawa świetnie sprawdzi się jako składnik ekologicznego śniadania. Danie dobrze nadaje się dla osób będących na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, bezmięsnej czy choćby – mających problem z cholesterolem.

Pasta po schłodzeniu wyśmienita i doskonale pasuje do domowego razowca.Jak pisze Agnieszka Szeffler-Grudkowska autorka przepisu: Wysłuskane ziarna słonecznika przez młynek Jupiter (można w nim mielić wszystko prócz ziaren kukurydzy i orzechów włoskich). Jeżeli ktoś nie dysponuje młynkiem, sądzę, że może wrzucić ziarna i je zblenderować w garze.

Sprawdź nasz dział kulinarny:
Przepis: Pasta słonecznikowa z cebulą i jabłkiem BIO

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 




Brak postów do wyświetlenia