Teraz czytasz...
Pasta słonecznikowa na śniadanie
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Pasta słonecznikowa na śniadanie

Pasta słonecznikowa ma proste składniki i jest łatwa w przygotowaniu. Ekologiczne ziarna słonecznika, przecier jabłkowy, cebula, olej słonecznikowy i…do dzieła. Proponujemy przepis na  pastę słonecznikową z cebulą i jabłkiem BIO.

Potrawa świetnie sprawdzi się jako składnik ekologicznego śniadania. Zanim przyrządzić poznaj właściwości odżywcze słonecznika

Danie dobrze nadaje się dla osób będących na diecie:

  • bezglutenowej,
  • bezmlecznej,
  • bezmięsnej
  • mających problem z cholesterolem.

Pasta po schłodzeniu wyśmienita i doskonale pasuje do domowego razowca. Jak pisze Agnieszka Szeffler-Grudkowska autorka przepisu: Wysłuskane ziarna słonecznika przez młynek Jupiter (można w nim mielić wszystko prócz ziaren kukurydzy i orzechów włoskich). Jeżeli ktoś nie dysponuje młynkiem, sądzę, że może wrzucić ziarna i je zblenderować w garze.

Sprawdź więcej przepisów

 



Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.