Teraz czytasz...
Ekologiczna fasola szparagowa
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Ekologiczna fasola szparagowa

Składniki:1 kg świeżej zielonej fasolki szparagowej (ew. mrożonej) BIO, 500g pomidorów BIO, 60g masła lub oliwa lub olej z pierwszego tłoczenia BIO, 1 cebula BIO, 1 ząbek czosnku BIO, Posiekane świeże listki bazylii lub natki pietruszki, Sól i pieprz

Sposób przygotowania: Oczyścić, umyć, ugotować do miękkości w osolonym wrzątku zieloną fasolkę szparagową, następnie odcedzić i pokroić na 3 części. Zdjąć skórkę z pomidorów i pokroić je w grubą kostkę. Posiekać cebulę i czosnek. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pomidory i cebulę, dusić przez kilka minut, następnie dorzucić ugotowaną fasolkę, połowę posiekanej zieleniny i czosnek. Poddusić jeszcze chwilkę i przełożyć na miseczkę, posypując resztą posiekanej pietruszki, bazylii. Gdy brakuje świeżych ziół można użyć suszonych i doprawiać wg. własnego gustu np. szczyptą curry, ziołami prowansalskimi, tymiankiem, estragonem itp.


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.