Teraz czytasz...
Ekoedukacja w warszawskiej hali Koszyki
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Ekoedukacja w warszawskiej hali Koszyki

 

Czym jest żywność ekologiczna? Jak wygląda proces certyfikacji? Te zagadnienia prezentowała dr Urszula Sołtysiak z SGGW i Agro Bio Testu uczestnikom spotkania zorganizowanego przez Smak Natury w warszawskiej Hali Koszyki.

Prezentacja odbyła się 26 stycznia. Towarzyszył jej poczęstunek i degustacja produktów ekologicznych. Planowane są kolejne, podobne spotkania.

– Na luty mamy zaplanowane dermokonsultacje ekokosmetyków testowaniem kosmetyków i doradztwem kosmetologa. Pełny program spotkań edukacyjnych powstanie wiosną – zapowiada Marianna Przybylska ze Smaku Natury.

Uruszula Sołtysiak jest dyrektorem do spraw rozwoju w jednostce certyfikującej Agro Bio Test. Smak Natury to jeden z pierwszych sklepów z żywnością ekologiczną w Warszawie. Placówka w hali Koszyki to drugi punkt działający pod tym szyldem. Pierwszy znajduje się przy al. KEN 19. Firma prowadzi również dzialność hurtową.

Przeczytaj także: Jak działa certyfikacja ekologiczna? Krok po kroku

 

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.