Ekoedukacja w warszawskiej hali Koszyki

 

Czym jest żywność ekologiczna? Jak wygląda proces certyfikacji? Te zagadnienia prezentowała dr Urszula Sołtysiak z SGGW i Agro Bio Testu uczestnikom spotkania zorganizowanego przez Smak Natury w warszawskiej Hali Koszyki.


Prezentacja odbyła się 26 stycznia. Towarzyszył jej poczęstunek i degustacja produktów ekologicznych. Planowane są kolejne, podobne spotkania.

– Na luty mamy zaplanowane dermokonsultacje ekokosmetyków testowaniem kosmetyków i doradztwem kosmetologa. Pełny program spotkań edukacyjnych powstanie wiosną – zapowiada Marianna Przybylska ze Smaku Natury.

Uruszula Sołtysiak jest dyrektorem do spraw rozwoju w jednostce certyfikującej Agro Bio Test. Smak Natury to jeden z pierwszych sklepów z żywnością ekologiczną w Warszawie. Placówka w hali Koszyki to drugi punkt działający pod tym szyldem. Pierwszy znajduje się przy al. KEN 19. Firma prowadzi również dzialność hurtową.

Przeczytaj także: Jak działa certyfikacja ekologiczna? Krok po kroku