Eko zupa orkiszowa

Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek
4 łyżki kaszy orkiszowej
cebula
czosnek
sól, pieprz, kardamon, gałka muszkatołowa
jarzynka, natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażamy cebulę z odrobina czosnku i ewentualnie porem. Wypłukaną kaszę zalewamy wodą i gotujemy do połowy miękkości. Dodajemy starte na tarce z dużymi oczkami warzywa, podsmażoną cebulę i dusimy bez przykrycia ok. 25-30 min. Pod koniec gotowania dodajemy zioła i przyprawy do smaku..
SMACZNEGO!

Autorka przepisu: Anna Warzybok. Przepis nadesłany do redakcji w ramach konkursu Orkiszowy Zawrót Głowy

Przyślij nam swój przepis! redakcja@biokurier.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.


 

[Wróć do spisu Eko zup] | [Wróć do spisu przepisów ]



Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

 

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!