Teraz czytasz...
Eko-risotto z pieczarkami i zielonym groszkiem
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Eko-risotto z pieczarkami i zielonym groszkiem

Składniki:

300g ugotowanego ryżu brązowego długoziarnistego bio
300g pieczarek ekologicznych
250g zielonego groszku bio („słoikowego”) po odsączeniu
2 duże cebule bio
2 łyżki masła bio
przyprawy bio: sól, pieprz, szczypta curry

na zdjęciu Eko-risotto z pieczarkami i zielonym groszkiem w towarzystwie dorsza w sosie sezamowym.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cebule – obieramy, myjemy, kroimy w pióra i podsmażamy na maśle. Dodajemy (umyte, pokrojone w plastry pieczarki; te ekologiczne będą znacznie bardziej delikatniejsze od konwencjonalnych, drobniejsze i często z lekko brązowymi kapeluszami) pieczarki i dusimy razem ok 5-7 minut. Następnie dodajemy groszek i ugotowany wczesniej ryż, doprawiamy do smaku i podajemy jeszcze ciepłe wespół z rybą i sałatką z ekologicznej rukoli.
Smacznego!

Autorka przepisu:
Agnieszka Szeffler – Grudkowska

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.