Eko przepis na poniedziałek

Zapiekanka warzywna z serem tofu to kolejna obiadowa propozycja kulinarna, która zagościła w wirtualnej książce kucharskiej Biokuriera.

 

Być może nie każdy z czytelników Biokuriera wie, czym jest tofu. To rodzaj sera-twarogu, który powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego. Na rynku nie brakuje tofu z certyfikatem BIO.Więcej informacji w naszym artykule: Tajemnica ekologicznego tofu

“Sojowy ser” świetnie sprawdza się w potrawach kuchni chińskiej, japońskiej, koreańskiej, indonezyjskiej i wietnamskiej.

My proponujemy jednak potrawę w bardziej swojskiej wersji: Zapiekanka warzywna z serem tofu bio

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Propozycję przesłała nam Agnieszka Szeffler – Grudkowska.

Nie każdy wie, że tofu można przyrządzić samodzielnie. Zapraszamy do lektury: Ekologiczne tofu

Przeczytaj również więcej na temat: Ekologiczna Soja – Skarbiec Alladyna

Polecamy także inne EKO OBIADY na Biokurierze.

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia