Eko-koktajl wzmacniający

Składniki:

300ml “mleka” naturalnego sojowego/ryżowego/lub dowolnego zbożowego bio
50ml soku z malin (100% – bez cukru) bio
otręby owsiane (2-3 łyżki)
1 banan bio
1 łyżeczka syropu z agawy lub melasy trzcinowej bio

 

Sposób przygotowania:

Do wysokiego naczynia wrzucamy: kawałki banana, otręby owsiane, syrop z agawy lub melasę trzcinową – zalewamy naturalnym mlekiem sojowym (lub innymi w/w) oraz sokiem z malin (bez cukru) i “blenderujemy”.

Koktajl jest sycący i śmiało może zastąpić nam drugie śniadanie lub kolację. Dodatkowo zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu; sok malin obfitujący także  w wit.E, C, PP – wzmocni nasz organizm i pomoże w regeneracji sił witalnych.

Osoby na diecie bezglutenowej mogą zamiast otrębów owsianych dodać trochę ekspandowanego amarantusa bio.

SMACZNEGO!

Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

Przyślij nam swój przepis! redakcja@biokurier.pl 


 

[Wróć do spisu Eko napojów| [Wróć do spisu przepisów ]



Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

 

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!