Eko jagodowe grahamki drożdżowe

Nasza kulinarna propozycja na dziś to Eko jagodowe grahamki drożdżowe. Zapraszamy i smacznego!

 

Jednym z ważniejszych produktów, które potrzebne będą podczas przygotowywania eko jagodowych grahamek drożdżowych będzie ekologiczna mąka. Będziemy o niej pisać w najbliższym drukowanym Biokurierze, ale polecamy także artykuł w wersji on line: Mąka ekologiczna – Jak wybrać najzdrowszą?

 

Agnieszka Szeffler – Grudkowska, autorka przepisu, radzi: Odradzam objadanie się świeżutkimi, gorącymi bułeczkami drożdżowymi zaraz po upieczeniu – miejmy litość dla swego żołądka. Ciasta drożdżowe są o tyle ciekawe, że równie dobrze potrafią smakować dnia następnego – nabierają wtedy bardziej wyrazistego smaku i wilgotności. Nadmiar wyprodukowanych bułeczek możemy sobie zamrozić – aby móc delektować się w czasie późniejszym.


SMACZNEGO!

Sprawdź przepis:
Jagodowe grahamki drożdżowe

 


Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym