Egzotyczny koktajl ekologiczny

Składniki:

300 ml mleka sojowego naturalnego bio
1 banan bio
1/2 pomarańczy bio
1/3 grapefruita czerwonego bio
2 łyżki płatków lnianych bio
2 łyżki zarodków pszennych bio
2 suszone figi bio
1 łyżeczkę cukru palmowego bio /lub/ syropu z agawy bio

Sposób przygotowania:

Do wysokiego naczynia wrzucamy: kawałki banana, cząstki pomarańczy i czerwonego grapefruita (pozbawionego gorzkich osłonek), płatki lniane i zarodki pszenne, pokrojone figi oraz cukier palmowy lub zamiennie syrop z agawy – zalewamy naturalnym mlekiem sojowym i “blenderujemy”.

Koktajl jest bardzo pożywny i śmiało może zastąpić nam drugie śniadanie lub kolację.

Nadaje się dla osób z nietolerancją laktozy, jak i będących na diecie bezglutenowej – po wykluczeniu zarodków pszennych. Mleko sojowe możemy zastąpić np. ryżowym.

SMACZNEGO!

Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

Przyślij nam swój przepis! redakcja@biokurier.pl 


 

[Wróć do spisu Eko napojów| [Wróć do spisu przepisów ]



Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

 

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!