Składniki:
300 ml mleka sojowego naturalnego bio
1 banan bio
1/2 pomarańczy bio
1/3 grapefruita czerwonego bio
2 łyżki płatków lnianych bio
2 łyżki zarodków pszennych bio
2 suszone figi bio
1 łyżeczkę cukru palmowego bio /lub/ syropu z agawy bio
Sposób przygotowania:
Do wysokiego naczynia wrzucamy: kawałki banana, cząstki pomarańczy i czerwonego grapefruita (pozbawionego gorzkich osłonek), płatki lniane i zarodki pszenne, pokrojone figi oraz cukier palmowy lub zamiennie syrop z agawy – zalewamy naturalnym mlekiem sojowym i „blenderujemy”.
Koktajl jest bardzo pożywny i śmiało może zastąpić nam drugie śniadanie lub kolację.
Nadaje się dla osób z nietolerancją laktozy, jak i będących na diecie bezglutenowej – po wykluczeniu zarodków pszennych. Mleko sojowe możemy zastąpić np. ryżowym.
Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska
Przyślij nam swój przepis! redakcja@biokurier.pl
Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl
Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)
Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!