Dynia w eko kuchni – kolejny przepis

Jak wykorzystać dynię w eko kuchni? Na to pytanie staramy się dać wiele odpowiedzi. Dziś kolejna: ciasto dyniowe.
– Ciasto dyniowe to sposób na wykorzystanie dyni, jak i smaczna propozycja dla zwolenników ciasta „marchewkowego”; dostatecznie słodkie (w zależności od preferencji, można dać mniej cukru lub więcej), korzenne, dobrze jest je łączyć np. z domowymi powidłami śliwkowo-czekoladowymi lub innymi wedle upodobania – mówi Agnieszka Szeffler – Grudkowska, która nadesłała do nas kolejny smakowity przepis.

Sprawdź:
Ciasto dyniowe bio

 

Sprawdź także inne kulinarne propozycje z wykorzystaniem dyni:
Dynia BIO po włosku
Eko zupa z dynią jabłkiem i kaszą

Smacznego!

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia