-akcja promocyjna-
W naszym cyklu poświęconym zaletom zdrowotnym daktyli przyszedł czas na małą przekąskę. Sprawdźcie!
Czekoladowy medjool z orzechem
Składniki:
12 świeżych daktyli FRESH DATES Medjool
6 orzechów włoskich (plus trochę posiekanych do posypki)
50 g ciemnej gorzkiej czekolady
10g wiórków kokosowych do posypki
Sposob przygotowania:
Zrób małe nacięcie w każdym daktylu i usuń pestkę. Włóż pół orzecha do środka. Zanurz daktyla w rozpuszczonej gorącej gorzkiej czekoladzie i umieścić na papierze nim ostygnie. Posyp posiekanymi orzechami lub tartym kokosem w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce.
Świeże daktyle marki FRESH DATES Medjool nie zawierają żadnych dodatków ani konserwantów, nie mają też żadnych śladowych ilości glutenu, są w 100% naturalne. Można spożywać je w każdej postaci: na surowo, można zapiekać je z boczkiem, a nawet grillować. Świetnie smakują jako dodatek do kanapek, sałatek, koktajli, musli, szaszłyków, a ze względu na swoją wielkość idealnie nadają się aby je faszerować serem, orzechami i podawać w gorącej czekoladzie.
Więcej przepisów i porad: na stronach: www.zdrowedaktyle.pl
Importer: OrganicHouse Sp. z o.o. biuro[at]organichouse.eu lub 500.055.622