Czekoladowy daktyl Medjool z orzechem



-akcja promocyjna-


 W naszym cyklu poświęconym zaletom zdrowotnym daktyli przyszedł czas na małą przekąskę. Sprawdźcie!

Czekoladowy medjool z orzechem

Składniki:
12 świeżych daktyli FRESH DATES Medjool
6 orzechów włoskich (plus trochę posiekanych do posypki)
50 g ciemnej gorzkiej czekolady
10g wiórków kokosowych do posypki

Sposob przygotowania:

Zrób małe nacięcie w każdym daktylu i usuń pestkę. Włóż pół orzecha do środka. Zanurz daktyla w rozpuszczonej gorącej gorzkiej czekoladzie i umieścić na papierze nim ostygnie. Posyp posiekanymi orzechami lub tartym kokosem w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce.

Świeże daktyle marki FRESH DATES Medjool nie zawierają żadnych dodatków ani konserwantów, nie mają też żadnych śladowych ilości glutenu, są w 100% naturalne. Można spożywać je w każdej postaci: na surowo, można zapiekać je z boczkiem, a nawet grillować. Świetnie smakują jako dodatek do kanapek, sałatek, koktajli, musli, szaszłyków, a ze względu na swoją wielkość idealnie nadają się aby je faszerować serem, orzechami i podawać w gorącej czekoladzie.

Więcej przepisów i porad: na stronach: www.zdrowedaktyle.pl

Importer: OrganicHouse Sp. z o.o. biuro[at]organichouse.eu lub 500.055.622